Dorine Bergers

Hallo, ik ben Dorine Bergers en heb in september 2017 mijn praktijk voor Yin Yoga geopend aan de Amsteleindstraat in Oss.

Bewegen heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. Als kind beoefende ik vele verschillende sporten waaronder zwemmen en dans. Daarnaast was ik enorm geïnteresseerd in oosterse vechtsporten, boeddhisme en meditatie.

 

Op latere leeftijd ben ik Hatha Yoga en Taichi gaan beoefenen en heb ik zo’n 6 jaar zelf “op de mat” gezeten.

Tijdens mijn werk als assistente orthodontie liep ik een armblessure op waardoor ik mijn werk niet meer kon uitvoeren. Ik was ervan overtuigd dat Yoga en Taichi voor mij niet meer haalbaar was en stopte met het beoefenen ervan. Ik was het klassieke voorbeeld van vooral in het hoofd, mijn gedachten zijn. Alle belangrijke signalen van mijn lichaam negeerde ik. Mijn grenzen overschreed ik totdat het te laat was en ik letterlijk niet meer verder kon.

Uiteindelijk leidde de frustratie om deze armblessure en de overtuiging het niet meer te kunnen doen wat ik graag wilde doen tot een burn-out....

 

Op dat moment dat ik in midden in de burn-out zat, heb ik toch voorzichtig de Yoga weer opgepakt.

Ik kwam terecht in een Yin Yoga les, een vorm van Yoga waarmee ik op dat moment nog niet bekend was.

Wat een openbaring was die eerste les. De combinatie van beweging, meditatie en mindfulness......de stilte, de verdieping. Het voelde voor mij als thuiskomen!

Gaandeweg vond ik mezelf weer terug op de yogamat en besloot ik het roer radicaal om te gooien.

Yoga moest één van de belangrijkste dingen in mijn leven worden!

 

De afgelopen 4 jaar heb ik diverse opleidingen afgerond. Waaronder module meridianenyoga bij Amithaba, Hatha Yoga docentenopleiding in Utrecht en deYin Yoga Psoasrelease docentenopleiding in Eindhoven. 

Langzaamaan ben ik les gaan geven in Yin Yoga. Eerst aan vrienden en bekenden aan huis en in september 2017 heb ik de stap gezet naar de Amsteleindstraat.

Om daar mijn eigen yoga praktijk te openen. 

 

Leergierig als ik ben, blijf ik yoga cursussen volgen om mijn kennis verder uit te breiden om deze aan jou op de yogamat over te brengen.

Ik verwelkom je daarom ook graag bij één van mijn lessen.

 

Contact

De Yogatoko

Amsteleindstraat 100

5345 HB Oss

T 06 3646 4047

E info@deyogatoko.nl

 

De Yogatoko

• yin yoga
• vaste instructrice
• kleine groepen (max. 10 personen)

• doordeweeks elke ochtend en avond les

 

Facebook