Yin Yoga of Masunaga Strekkingen?

Bij de Yogatoko in Oss wordt in de volgende soorten Yoga les gegeven.

Lees hieronder meer over het lesaanbod. Wat past bij jou?

 

Yin yoga

Yin Yoga wint in Nederland snel aan bekendheid, zelfs bij topsportploegen is deze vorm van yoga populair. Yin Yoga is dan ook uitermate geschikt om te combineren met wat meer Yange (meer beweeglijk) soorten van Yoga of in combinatie met sport. Yin Yoga richt zich op de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel en andere soorten Yoga juist op de kracht van de spieren. Ook als je geen andere sport beoefend kun je veel baat hebben bij Yin Yoga.

Yin Yoga is de manier om het bindweefsel (Fascia) en de gewrichten te herstellen en te versterken.

Masunaga Strekkingen

Shizuto Masunaga was een grote vernieuwer op shiatzu gebied en heeft vanuit de shiatzu de masunaga strekkingen ontwikkeld. 

Masunaga strekkingen zijn 6 strekkingen (oefeningen) die ervoor zorgen dat de KI, Chi of energie beter door het lichaam stroomt. 

Psoas Release

De psoas verbindt het boven- en onderlichaam met elkaar en wordt ook wel de spier van de ziel, of de spier van het instinct genoemd. De psoas reageert sterk op spanning en stress. Het is belangrijk om op een gegeven moment die spanning weer los te laten. Wanneer je vaak of veel stress ervaart, blijven de psoas spanning vasthouden. Het gevolg hiervan is dat spieren in de onderrug, bekkenbodem en middenrif worden overbelast waardoor houdingsproblemen, ademhalingsproblemen en problemen met de spijsvertering kunnen ontstaan.

VisionBoard

Deze leuke workshop gaat helemaal over datgene wat jouw hart je ingeeft en verteld, zonder dat je je hiervan al bewust bent.

Qigong

Qigong was duizenden jaren het best bewaarde geheim van China. 

Het positieve effect op lichaam en geest dat deze lichaamsbeweging geeft zorgt ervoor dat Qigong al geruimere tijd ook buiten China steeds populairdere wordt.

Deze traditionele bewegingsleer kan je helpen de energiebalans in het lichaam te herstellen, en bijdragen aan een betere samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft.

 

Contact

De Yogatoko

Amsteleindstraat 100

5345 HB Oss

T 06 3646 4047

E info@deyogatoko.nl

 

De Yogatoko

• yin yoga
• vaste instructrice
• kleine groepen (max. 10 personen)

• doordeweeks elke ochtend en avond les

 

Facebook