Psoas Release

Door heel bewust spanning in de psoas los te laten, komt er weer ruimte voor ontspanning. Het lichaam wordt weer uit de ‘vecht en vlucht’ modus gehaald. Het bekken kan makkelijker ontspannen en ook spanningen in nek, bovenrug en schouders kunnen worden losgelaten. Bij het loslaten van spanningen, worden ook emotionele blokkades losgelaten.

 

Wat we vast zetten in ons hoofd komt vaak ook vast te zitten in ons lijf en andersom.

Als je niet soepel kunt bewegen je zelfs pijn ervaart heeft dat zijn weerslag op je emoties.

Het is een continue uitwisseling tussen lichaam, emoties en je werkelijke zijn: je ziel. Belangrijk hierbij is je psoas.

De Psoas Is een  spiergroep van drie flinke spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Hierdoor kun je je heupen draaien, je romp voorover buigen en  je benen op trekken als je ligt. De Psoas zorgt ervoor dat we ons kunnen voortbewegen.

Je trekt je been op met je psoas en laat ‘m vervolgens weer vallen.

 De psoas wordt ook wel de “Spier van de Ziel” genoemd omdat we er veel emoties op vast leggen

We spannen de spieren vaak aan bij het gevoel als er ‘gevaar dreigt’. Of een situatie die ons triggert om hard voor weg te rennen of in de aanval te gaan.Bij  stress reageren we met een fight or flight.

Je buik trekt samen, klaar om de benen te nemen of schrap te zetten. En  daarbij span je de Psoas aan.

Ruimte creëren voor je psoas is essentieel om ook je emoties tot rust te brengen. Om emoties te kunnen verwerken. Hierdoor raak je minder snel overprikkeld en gestressed Ruimte voor je ziel om gewoon te zijn. 

Je kunt thuis ook wat doen om je ziele-spier wat ruimte te geven.

 

 

Tijdens de Psoas Release les maken we gebruik van een speciale serie Yogahoudingen  om de Psoas te “ontwinden”om zo de diepe neurogene spanningen los te kunnen laten waarna je een diepe ontspanning en rust komt.

Contact

De Yogatoko

Amsteleindstraat 100

5345 HB Oss

T 06 3646 4047

E info@deyogatoko.nl

 

De Yogatoko

• yin yoga
• vaste instructrice
• kleine groepen (max. 10 personen)

• doordeweeks elke ochtend en avond les

 

Facebook