Qigong

 

“Qigong (spreek uit: tsjie ghong) is een bewegingsleer uit China. Samen met accupunctuur, kruidenleer, massage en voeding wordt Qigong gezien als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. ‘Qi’ staat voor levensenergie, de kleinste bouwsteen en de basis van alles wat leeft. ‘Gong’ betekent ‘werken’, soms ook wel vertaald met ‘discipline’.

 

Qigong betekent dus : werken met levensenergie’. Praktisch gezien zijn het vloeiende rek- en strekbewegingen die vooral staand worden uitgevoerd. Het zijn simpele oefeningen die vrij makkelijk kunnen worden aangeleerd.”

 

“Volgens de traditionele Chinese geneeskunde stroomt de Qi door energiebanen in het lichaam, de meridianen ( energiebanen ) . Als er ergens een blokkade in zit, kunnen er ziektes ontstaan. Qigong zorgt er dan voor dat de Qi weer vrij door je lichaam kan stromen en je weer in balans bent.

 

Qigong gaat ervan uit dat het lichaam van nature over helende krachten beschikt, die het mogelijk maken om onze gezondheid te verbeteren. Niet alleen de oefeningen helpen daarbij, maar ook onze gedachten. Zo word je je ook bewuster van de wisselwerking tussen lichaam en geest.”

 

Door het beoefenen van Qigong , de oefeningen vloeiend uit te voeren kan er rust ervaren worden. Als lichaam en hoofd rustig zijn, zie je dingen om je heen helderder.

De focus verbeterd waardoor je bewustere keuzes kan maken.

Ook conditie en lenigheid zullen verbeteren. 

 

Iedereen heeft baat bij persoonlijke aandacht, niet alleen mentaal maar ook lichamelijk.

Het is belangrijk regelmatig en heel bewust tijd voor jezelf te nemen. De zachte, vloeiende bewegingen van Qigong zijn ontspannend en brengen de geest tot rust. Dat heeft een positieve uitwerking op je lichaam en geest.

 

Qigong draait niet alleen om de fysieke oefening, maar ook om mentale training – je bewust worden dat wat er in je hoofd omgaat is minstens zo belangrijk voor je gezondheid als je lichamelijk welzijn . We worden ons er steeds bewuster van dat negatieve gedachtes slecht voor je welzijn kunnen zijn en blokkades kunnen veroorzaken.

Contact

De Yogatoko

Amsteleindstraat 100

5345 HB Oss

T 06 3646 4047

E info@deyogatoko.nl

 

De Yogatoko

• yin yoga
• vaste instructrice
• kleine groepen (max. 10 personen)

• doordeweeks elke ochtend en avond les

 

Facebook