Waarom Yin Yoga

Yin Yoga wint in Nederland snel aan bekendheid, zelfs bij topsportploegen is deze vorm van yoga populair. Yin Yoga is dan ook uitermate geschikt om te combineren met wat meer Yange (meer beweeglijk) soorten van Yoga of in combinatie met sport. Yin Yoga richt zich op de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel en andere soorten Yoga juist op de kracht van de spieren. Ook als je geen andere sport beoefend kun je veel baat hebben bij Yin Yoga.

Yin Yoga is de manier om het bindweefsel (Fascia) en de gewrichten te herstellen en te versterken.

Als je een zittend beroep hebt bijvoorbeeld, dan worden de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug belast, je spieren zijn constant aan het werk om het lichaam rechtop te houden waardoor de spieren verkorten en het bindweefsel in de onderrug verstijft en verstrakt. Hierdoor kunnen lage rugklachten ontstaan.

Ook voor mensen met Fibromyalgie kan Yin Yoga een heilzame werking hebben.

 

Hoe Yin Yoga werkt

Yin Yoga is een zachte, meditatieve, mindfulness vorm van Yoga.

De houdingen worden voor 3 tot 5 minuten aangehouden daarbij gaat het niet om de kwantiteit, het doen van zoveel mogelijk houdingen, maar om de kwaliteit.

Door een houding minuten lang vast te houden, de spieren te ontspannen en in combinatie met de ademhaling de zwaartekracht toe te laten, stimuleer en herstel je mobiliteit en flexibiliteit van de bindweefsels.

Door het gebruik van veel ondersteunende materialen zoals kussens, blokken en dekens krijgt het lichaam alle steun en veiligheid om de spierspanning los te kunnen laten.

 

 

Mindfull en meditatief

Ook gebruiken we in de Yin Yoga de meridianen (energiebanen) in ons lichaam om de energie (CHI) optimaal te laten doorstromen en blokkades op te heffen.

De Meridianen in ons lichaam lopen door de vochtbanen van ons bindweefsel. Houd je het bindweefsel soepel en zacht dan kan de energie optimaal door je lichaam stromen waardoor van binnenuit veroudering en degeneratie worden tegengegaan.

Door gebruik te maken van ademhalingstechnieken, een zachte begeleiding door de houdingen, het oefenen van kalmte en geduld en vooral compassie met jezelf geeft Yin Yoga een mindfull en meditatief karakter zwaardoor Yin Yoga ook heel geschikt is om weer tot jezelf te komen, uit het hoofd en meer in contact met je lichaam. 

Yin Yoga zorgt ervoor dat je leert om te schakelen van onze vaak dwingende en haastige maatschappij naar het tot stilstand brengen van je gedachten.

Het is de tegenovergestelde benadering van het dagelijks leven wat soms zo hectisch kan zijn.

 

Bij Yin Yoga vertragen we, vinden we balans en observeer en onderzoek je je grenzen.

 

Yin Yoga bij de Yogatoko

Yin Yoga bij de Yogatoko wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 10 personen met veel zorg en aandacht. 

De Yin Yoga wordt gegeven vanuit de Taoistische filosofie, de Chinese elementenleer en gecombineerd met elementen uit de Qigong en TaiChi.

Tao Yin betekent letterlijk “het sturen van energie door geestkracht/intentie” of “het zwaaien met de botten en de pezen en het bewegen van de ledematen en gewrichten. Het is een eeuwenoude taoïstische bewegingsvorm die gericht is op het openen en in balans brengen van het lichaam, zowel fysiek als energetisch.

 

Kom het eens ervaren!

Elke werkdag is er een Yin yoga les in de ochtend 9:00-10:15 en avond 19:00 - 20:15 uur.

 

Meld je hier aan voor een les.

Contact

De Yogatoko

Amsteleindstraat 100

5345 HB Oss

T 06 3646 4047

E info@deyogatoko.nl

 

De Yogatoko

• yin yoga
• vaste instructrice
• kleine groepen (max. 10 personen)

• doordeweeks elke ochtend en avond les

 

Facebook